Zdjęcia autorów książek o RAW diecie

brian.jpg

Małżeństwo dr Brian Clement z żoną dr Anna Maria Gahns-Clement wspólnie prowadzą na Florydzie Instytut Zdrowia Hipokratesa (Hippocrates health Institute), którego prekursorem była Dr. Ann Wigmore. W Instytucie szkolą kursantów między innymi na temat RAW diety. Dr Brian Clement jest autorem książki "Superior Health and Longevity".

 

Cousens1.jpg

Dr Gabriel Cousens  prowadzi organizację "Drzewo Życia" (Tree of Life), której głównym celem jest szerzenie wiedzy o holistycznym podejściu do zdrowia i życia, RAW diecie i askeptach duchowych. Tytuł doktora uzyskał w 1963 roku na uczelni Columbia Medical School. Był konsultantem w kalifornijskim departamencie Zdrowia Psychicznego. Był również w radzie zarządzającej Amerykańskim Stowarzyszeniem Medycyny Holistycznej (Holistic Medical Association). Jest autorem książek: Conscious Eating, Spiritual Nutrition: Six Foundations for Spiritual Life and Awakening of Kundalini, Rainbow Green Live Food Cuisine, There Is a Cure for Diabetes, Creating Peace by Being Peace, Torah as a Guide to Enlightenment, and Depression Free for Life.

Conscious Eating, Spiritual Nutrition: Six Foundations for Spiritual Life and Awakening of Kundalini, Rainbow Green Live Food CuisineThere Is a Cure for Diabetes, Creating Peace by Being Peace, Torah as a Guide to Enlightenment, and Depression Free for Life - See more at: http://treeoflifecenterus.com/gabriel-cousens-m-d/#sthash.gVX8yFEl.dpuf
Conscious Eating, Spiritual Nutrition: Six Foundations for Spiritual Life and Awakening of Kundalini, Rainbow Green Live Food CuisineThere Is a Cure for Diabetes, Creating Peace by Being Peace, Torah as a Guide to Enlightenment, and Depression Free for Life - See more at: http://treeoflifecenterus.com/gabriel-cousens-m-d/#sthash.gVX8yFEl.dpuf
The Tree of Life
The Tree of Life

 

 informacje_html_58863ffb.gif

Prawdziwa inspiracja - Angela Stokes-Monarch!  Angela cierpiała przez lata przez otyłość,liczne problem ze skórą, ciągły brak energii i depresję.

Nie łyknęła magicznej tabletki ani też nie przesiadywała godzinami na siłowni… zastosowała RAW dietę… Straciła przeszło 70 kg, a jej życie odmieniło się o 180 stopni. Poznała chłopaka, dziś już swojego męża, wspólnie zaczęli bardzo aktywnie propagować RAW dietę w Stanach Zjednoczonych. Ze względu na nieocenione walory zdrowotne, iście rajskiego rejonu Vilcabamba, zdecydowali się przenieść i osiedlić w Ekwadorze, gdzie razem realizują swoje marzenie – budują wioskę ekologiczną. Jest autorem książki 'Raw Emotions'. Wywiad w języku angielskich: http://www.ultimatehealthtrends.com/interview-with/angela-stokes-monarch-raw-author-and-more/

natalia.jpg

Natalia Rose ukończyła studia na Wydziale Dietetyki Klinicznej na uczelni New York University. Jest autorką 8 książek: The Raw Food Detox Diet, Raw Food Life Force Energy, The New Energy Body, Detox 4 Women, Emotional Eating S.O.S., The Rose Cleanse, Forever Beautiful and The Fresh Energy Cookbook. Trzy książki jej autorstwa zostały przetłumaczone na język polski i zachęcamy do ich zgłębienia: "Surowa Dieta oczyszczająca", "Surowe pożywienie: źródło życiowej energii"; "Oczyszczanie organizmu dla kobiet". Wystąpuje często w telewizji amerykańskiej, m.innymi w programach: NBC, FOX News, MSNBC, The View, NPR a także jej artykuły ukazały się na łamach: The New York Times, USA TODAY, Women’s World, First For Women, The Enquirer, Yoga Journal, Hamptons Magazine, Psychology Today. Prywantnie jest mamą trójki dzieci i razem z mężem i rodziną mieszka na Manhattanie.

 informacje_html_m166399d.gif

Philip McClusey ważył 181 kg i stołował się w restauracjach Fast food przynajmniej dwa razy dziennie.  Groziła mu poważna operacja lub śmierć. Wypróbował wszystkie diety, ale żadna nie przyniosła większych efektów. Dopiero odkrycie RAW diety całkowicie zrewolucjonizowało jego życie. Philip w ciągu pierwszego roku stosowania RAW diety schudł 63 kg. Jest autorem książki 'RAW food, fast food'. http://www.positivelypositive.com/author/philipmccluskey/

 

 ani_phyo.jpg

Ani Phyo jest ambasadorką placówki zajmującej się sprawami zdrowia kobiet w Departamencie Zdrowia i Usług Zdrowotnych w Waszyngtonie, gdzie zachęca kobiety do dbania o własne zdrowie poprzez właściwe odżywianie i aktywność fizyczną. Jest autorką kilku publikacji: “Ani’s 15-Day Fat Blast”, “Ani’s Raw Food Essentials”, and “Ani’s Raw Food Kitchen,” . Książka  “Ani’s Raw Food Kitchen" została uznana przez prestiżową organizację Gourmand International w 2007 jako najlepszą wegetariańską książkę kulinarną roku  w Stanach Zjednoczonych (“Best Vegetarian Cookbook USA 2007″). Ani prowadzi również warsztaty podczas których uczy jak przygotowywać wegańskie, bezglutenowe i surowe posiłki. Ma swój kanał na YouTube.

 david_wolfe.jpg

David Wolfe od przeszło 20 lat naucza przez swoje warsztaty i książki o RAW diecie, świadomym życiu, szczególną uwagę zwraca na potrzebę ochrony środowiska naturalnego, w którym żyjemy. Jest założycielem Fundacji The Fruit Tree Planting, która w głównej mierze zajmuje się sadzeniem drzew owocowych. Wystąpił w kilku filmach dokumentarnych: Food Matters, Hungry for Change i  Discover the Gift. Jest autorem książek: 'Eating for Beauty', 'The Sunfood Diet Success System', 'Naked Chocolate', 'Amazing Grace', 'Superfoods: The Food and Medicine of the Future', 'Chaga: King of the Medicinal Mushrooms and Longevity NOW'. Prowadzi kanał na YouTube.

mimi.jpg

Mimi Kirk urodziła się w 23 września 1938 roku w Stanach Zjednoczonych, zatem w 2015 obchodzi swoje 77 urodziny. Ma 4 dzieci i 7 wnuków. W 2013 zdobyła zajęła pierwsze miejsce w głosowaniu na „Najseksowniejszą wegetariankę po 50-tce” zorganizowanym przez organizację PETA. Swoją niesamowitą historię najpierw z dietą wegetariańską, a później RAW dietą opisała w swojej książce: 'LIVE RAW'. Jest również autorką książki: "LIVE RAW AROUND THE WORLD" i najnowszej, wydanej w styczniu 2015 "THE ULTIMATE BOOK OF MODERN JUICING". Mimi jak sama przyznaje w licznych wywiadach i filmach na YouTube ma niespożytą energię, podróżuje po całym świecie i prowadzi liczne warsztaty, w czasie których pokazuje jak tworzyć witariańskie dania. Wywiad po polsku z Mimi: http://www.akademiawitalnosci.pl/kim-jest-mimi-kirk/

toni.jpg

Tonya Zavasta urodziła się w 1958 roku w Związku Radzieckim (w 2015 skończyła 57 lat). Od dziecka borykała się z licznymi problemami zdrowotnymi, poddawała się licznym procedurom chirurgicznym, aby mogła chodzić. Ukończyła studia inżynierskie z fizyki i matematyki zarówno w Rosji jak i w Stanach Zjednoczonych. Jej naukowa dociekliwość z czasem przeniosła się na pole odżywiania. W 1997 roku ostatecznie porzuciła swoje dotychczasowe nawyki żywieniowe i postanowiła spróbować diety wegańskiej. Stopniowo zaczęła stosować 100% RAW dietę i tak jest do dzisiaj. Swoją transformację opisała w swoich wnikliwych książkach w oparciu o liczne badaniach naukowych: "Quantum Eating", "Your Right to Be Beautiful: The Miracle of Raw Foods"; "Raw Foods and Hot Yoga"; "Rawsome flex"; "100 days to 100% raw foods"; "Raw food diet and teeth". Tonya jest aktywna na YouTube i tam można odnaleźć z nią liczne filmy.