Sernik o smaku mango

Raw_food_739.jpg

Kruszonka

RAW migdały i rodzynki

Zmiksuj w blenderze i wyłóż na dno foremki do ciasta.

Sernik

2 szklanki drobno zmielonych w blenderze RAW orzechów nerkowca

¼ szklanki niepasteryzowanego miodu

¼ szklanki RAW syropu z agawe

Świeżo wyciśnięty sok z 1 bio cytryny

Zmiksuj w blenderze składniki na wysokich obrotach na jednolitą  masę. Masą posmaruj kruszonkę w foremce.

Warstwa mango

4 szklanki kawałków zamrożonego mango

¼ szklanki suszonych kawałków ananasa , namoczonych przez 2-4 godziny w wodzie

1 dojrzały bio banan

1 łyżka stołowa zimnotłoczonego oleju kokosowego

W blenderze zmikuj wszystkie składniki na jednolitą masę. Wylej na sernik. Foremkę schowaj do lodówki, aż sernik ‘zesztywnieje’.